עברית
הגיגים על אושר
והפעם נדבר על עוגת האושר של החוקרת סוניה ליובומירסקי אז מה הם מרכיבי עוגת האושר שלנו ע"פ סוניה ואיך הם משפיעים על רמת האושר שלנו? 50% מעוגת האושר קשורים לגנטיקה שלנו כולנו נולדים עם נטיה ל רמת אושר מסויימת, אצל חלקנו החלק הגנטי גבוה ואצל חלקנו נמוך. .10% מהגורמים המשפיעים על האושר הם נסיבות חיינו. באיזה בית גדלנו ? האם עברנו משברים כאלה ואחרים ? או אולי זכינו בלוטו או באוטו?
והסיבה שמדובר בעשרה אחוזים בלבד טמונה במושג מעולם הפסיכולוגיה שנקרא "סתגלנות נהנתנית" וכשמדובר בנסיבות חיצוניות אז גם אם נחווה תחושות של אושר או נחווה תחושות קשות אנחנו תמיד תמיד נחזור אחרי תקופה מסויימת לרמת האושר שהייתה לנו לפני האירוע.
אז ממה מורכבים הארבעים אחוז שנותרו?
מפעולות ומחשבות האושר שלנו ורק אנחנו אחראים עליהן מתוך בחירה מודעת, אז מה אנחנו יכולים ובוחרים לעשות למען האושר שלנו?
הנה כמה מפעולות האושר שלנו:
הכרת תודה - נכיר תודה על הטוב,, על המובן מאליו ועל האתגרים בחיים כי הם אלה שהפכו אותנו למי שאנחנו היום ודרכם גילינו את הכוחות שלנו.
מציאת משמעות - כמה היא חשובה לתודעת האושר שלנו.. כשאנחנו פועלים למען מטרה חשובה, כשאנחנו שואלים את עצמנו למה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים והתשובה אכן נותנת לנו משמעות וסיפוק. כשאנחנו מרגישים שאנחנו בשליחות שלנו ומצאנו את הדרך ואת המתנה שלנו לעולם, אז נרגיש משמעותיים ומאושרים יותר.
להמנע מהשוואות - בניגוד לשאר הפעולות זאת פעולת מניעה !
כולנו כמעט משווים את עצמנו או את מה שיש לנו לאחרים, מה לעשות זה חלק מטבע האדם.:)
כשאנחנו משווים את עצמנו כל הזמן לאחרים: למי יש יותר ( כסף , אהבה הצלחה ...) למי יש "יותר גדול " בית גדול יותר אוטו יקר יותר ... ושל מי הדשא ירוק יותר ? ההשוואות האלה רק פוגעות בנו וגורמות לנו להרגיש תמיד שלנו יש פחות. כשאנחנו שואלים למי יש יותר אוטומטית אנחנו אומרים לעצמנו שיש לנו פחות .. וככה לעולם לעולם לא נהיה מאושרים.
אבל אם נשנה את נקודת המבט שלנו וניקח את כל ההשוואות האלה ונהפוך אותן למקור ללימוד לשיפור להשראה עבורנו ומהן רק נלמד נצמח ונשתפר ונפסיק לשאול למה לו או לה יש יותר אלא נשאף ונעשה יותר עבורנו, אז נהיה מאושרים יותר :)